Al’fez

Al’Fez is ontdekken – Discover the world!

Al'fez gamma 2016

De ingrediënten van Al’fez geven een exotische Marokkaans/Libanese touch aan Vlaamse klassiekers.
Couscous is een veelzijdig ingrediënt in saladbars, tajines, barbecues, …

Pearl Couscous is een parelvormige couscous gemaakt met 100% durum tarwe
Morrocan Spiced couscous: zijn gouden couscous granen met specerijen, rozijnen en pijnboompitten
Harissa is een bekende Marokkaanse Hot Chilli paste – een veelzijdig specerij dat pit en een onderscheidende smaak toevoegt aan elk gerecht.
Ras El Hanout is een heerlijke aromatische specerijenmix voor vlees- en groentegerechten
Lebanese Baharat, ook gekend als de “zevenkruidenmix” met onder andere zwarte peper, koriander, kaneel, komijn, … Baharat wordt gebruikt bij lam, vis, kip, en andere.


Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 39

Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 40

Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 41

Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 42

Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 43
Couscous salade met scampi en pesto mayonaise
10
      • 750 g Marokkaanse gekruide couscous (Al’Fez)
      • 1 L Kokende (groenten)bouillon
      • 60 Scampi gepeld en ontdarmd
      • 20 Sneetjes gedroogde ham
      • 100 g kokosolie (Valle del Sole)
      • 4 dl Mayonaise
      • 4 dl Groene pesto (Gran’Tapas)
      • 60 Halfgedroogde Tomaatjes (Gran’Tapas)

    Afwerking:

    • 50 plakjes Gegrilde courgette gemarineerd, 3 Sjalot in ringen, blaadjes oregano, 50 g rode bietscheuten, 30 Mammoet olijven (Gran’Oliva)
BEREIDING : - Giet de kokende bouillon op de couscous, zet onder deksel en laat 5 minuten wellen. Haal er een vork door om de graantjes los te maken. - Snijd de sneetjes ham in de lengte in 3 repen en rol er de scampi in. Laat ze krokant bakken in de gesmolten kokosolie. - Meng de mayonaise met de groene pesto en doe in een spuitzak. PRESENTATIE: - Schik de couscous in een metalen ring op het bord. Verwijder deze en schik er de verschillende ingrediënten op en naast. Werk af met de oregano, rode bietscheuten en toefjes ‘pestomayonaise’. - Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden. TIP: De kokosolie is een perfect alternatief voor olijfolie of boter, smaak en geurloos en verbrand niet. TIP 2: Hier kan ook de rode pesto van Gran’Tapas als alternatief gebruikt worden of onze nieuwe overheerlijke Houmous varianten (Gran’Tapas).