De smaakmaker met de vreemde geschiedenis, de onuitspreekbare naam en … de onvergelijkbare smaak!
Gegeerd in meer dan 130 landen en nog steeds hip met hetzelfde recept uit 1835. Onmisbaar in de grote klassiekers als steak tartaar, spaghetti Bolognaise en Bloody Mary, maar ook graag geproefd in allerlei marinades, stoofpotjes, soepen, sausen, aperitieven, … the sky is the limit.
Lea & Perrins bevat geen cholesterol en bewaarmiddelen, is gluten- en vetvrij en bevat 80% minder zout dan bvb sojasaus.
Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 39
Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 40
Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 41
Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 42
Notice: Undefined variable: term in /var/www/vhosts/pietercilfoodservice.be/httpdocs/wp-content/themes/pietercil/single.php on line 43
Steak tartaar
4
30 min
480 g biefstuk of ossenhaas 1e kwaliteit
1 sjalot
4 eieren
2 middelgrote augurken
3 el kappertjes
2 el gehakte bladpeterselie
2 el olijfolie
4 tl mosterd
4 tl Lea & Perrins Worcestershire sauce
2 tl Louisiana Hot Sauce of Tabasco
Versgemalen peper
Zout
480 g biefstuk of ossenhaas 1e kwaliteit
1 sjalot
4 eieren
2 middelgrote augurken
3 el kappertjes
2 el gehakte bladpeterselie
2 el olijfolie
4 tl mosterd
4 tl Lea & Perrins Worcestershire sauce
2 tl Louisiana Hot Sauce of Tabasco
Versgemalen peper
Zout
Snij het vlees met een zeer scherp mes eerst in reepjes en dan in blokjes van 0,5 cm, zodat het nog beet houdt. Hou het vlees koel in een glazen kom. Snij de sjalot en augurken in kleine stukjes (brunoise) en hak de kappertjes fijn. Splits de eieren, meng de dooiers in een kom met de olijfolie en roer goed. Voeg vervolgens de mosterd, de Worcestershire sauce en de Hot Sauce/Tabasco toe en roer nogmaals goed. Breng op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de gesneden sjalot, augurk, bladpeterselie en kappertjes toe, samen met het vlees. Schep vlak voor het serveren de fijngehakte biefstuk door de dressing. Proef en voeg naar eigen smaak nog Lea & Perrins, Hot Sauce/Tabasco, zout en versgemalen peper toe. Schep de steak tartaar in een cirkel van 3 cm dik op gekoelde borden. Maal er nog wat peper boven. Serveer met een frisse salade.